Tuesday, May 12, 2009

~CHICKEN PIE~

BAHAN-BAHAN:

  • puff pastry
  • 500 g ayam kisar
  • 250 g mix vegetables
  • 1 tin cendawan butang
  • 1 tin chicken soup
  • 3 biji bwang besar(potong dadu)

CARA-CARA:

  1. untuk pastry:guna puff pastry yang da siap jual kt supermarket.roll ikut size loyang.pastu bahagi 2(bahagian atas & bawah).
  2. sapu telur atas lapisan pastry tersebut.
  3. bakar lam suhu 200 c selama 30 minit or smpai jd kuning keemasan.
  4. untuk intinya:
  5. tumiskan bawang hingga naik bau.
  6. masukkan ayam dan tumis hingga hampir masak.
  7. masukkan cendawan butang & mix vege.goreng seketika,jangan sampai layu.
  8. masukkan chicken soup.
  9. rasakan dengan garam.

selamat mencuba....

No comments:

Post a Comment